Därför är hamnlokalerna så billiga

De delar av gamla hamnstationen som kommunen hyr ut till bolaget Östersjön Förvaltnings AB stod tomma i över ett år innan kommunen skrev kontrakt med Pigge Werkelin, och dessutom behövde dom renoveras.

Det är orsaken till att kommunen hyr ut dom till mycket förmånliga villkor, det menar Bertil Klintbom, teknisk direktör, som undertecknat kontraktet för kommunens räkning.

Som Radio Gotland tidigare berättat har kommunen slutit kontrakt med Östersjöns förvaltning AB som ingår i Werkelin-bolagen om att hyra ut lokaler på 300 kvadratmeter i gamla hamnstationen på 15 år, med en hyra på 760 kronor per kvadratmeter och år, vilket är lågt jämfört med liknande lokaler runt hamnen och dessutom kommer inte hyran att räknas upp under den här perioden.

Men Bertil Klintbom försvarar uthyrningen med att det var svårt att hitta någon annan och dessutom så behövdes det alltså investeras i lokalerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista