EU-pengar till idrott och turism

Gotlands Idrottsförbund har fått 959.000 kr i EU-stöd för projektet ”Idrott och turism”. Projektet ska skapa fler idrott- och turismprodukter genom samverkan mellan idrotten, kommunerna och turismnäringen.

Projektet omfattar sju kommuner kring Östersjön, förutom Gotland även Västervik, Oskarshamn, Mönsterås, Mörbylånga, Borgholm och Kalmar.

Meningen är att öka antalet idrottsturister i regionen med 10% samt att utveckla minst 500 idrott- och turismarrangörer under projekttiden.

Hela projektet beräknas kosta totalt 2.684.000 kr fram till augusti 2010.

- Mona Snäckerström som ansvarar för idrott och turism i Gotlands Idrottsförbunds styrelse, tycker att det är positivt att man ser idrott och turism som en framtida möjlig faktor till regional tillväxt.

Hon tror satsningen ska göra att regionen kommer att förknippas med idrott och turism.

Projektet kommer att rikta sig till idrottsföreningar och förbund i de sju kommunerna men även till turismnäringen och kommunerna.

Ambitionen är att bygga lokala nätverk mellan kommun- idrotten och turismnäringen i varje kommun för att ytterst underlätta för idrottsturismen i den nya regionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista