Ny sportarena kommer allt närmare

Arbetet med att skapa en evenemangsarena för sport på Gotland går vidare. Kommunstyrelsen beslutade på torsdagen att ett upphandlingsunderlag skall tas fram för en arena som skall täcka idrottens framtida behov.

Beslutsfattarna är överens om att det inte är något alternativ att rusta upp Södervärnshallen, dels kostar det mycket, dels skulle det betyda att elitlagen inom basket och innebandy skulle drabbas hårt under byggtiden.

Beslutet går ut på att ett planprogram skall tas fram för området Hällarna i Visby, där den nya arenan är tänkt att ligga. Platsen anges som söder om färjeleden, intill ”Träffpunkt Gotland”.

Kommunstyrelsen räknar med att det kommer att kosta kommunen mellan fem och sju miljoner årligen i driftsbidrag, men kommunen låter någon utomstående intressent bygga och tecknar sedan hyresavtal.

Upphandlingsunderlaget ska vara klart under våren.

Kommunstyrelsen var inte enig om platsen. De styrande vill ha arenan på Hällarna. Oppositionen anser att gamla P18-området är bättre och vill ha ett samlat idrottscentrum där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista