Bror Lindahl (fp). Foto: Gotlands kommun
Vårdnadsbidraget

Bror Lindahl stjälpte alliansen

En ensam folkpartist stjälpte under torsdagen överenskommelsen mellan de styrande i alliansen om att införa vårdnadsbidrag på Gotland.

Folkpartisten Bror Lindahl röstade nej när frågan skulle beslutas i kommunstyrelsen. Frågan är inte HELT avgjord, eftersom den ännu skall avgöras i kommunfullmäktige.

Från alliansens sida har avsikterna varit tydliga: Ett vårdnadsbidrag på 3000 kronor per månad och barn, för barn mellan 1 och 3 år skall införas på Gotland.

Vårdnadsbidraget var tänkt att införas i januari nästa år. Oppositionen var emot, men alliansen har visat upp enighet när frågan om att införa vårdnadsbidraget diskuterats i olika budgetsammanhang, men då har folkpartiets talan förts av Mats-Ola Rödén, som allianstroget ställt upp bakom sina politiska systrar och bröder.

Men på torsdagen i kommunstyrelsen tjänstgjorde inte Rödén. Hans ersättare Bror Lindahl fick rösta när frågan gick till votering - och vips hade förslaget kantrat. Lindahls röst gjorde att det blev 8-7 för avslag.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista