Pilen visar platsen där Björn Ulvaeus fått positivt förhandsbesked för att bygga en studio. Källa: Stadsarkitektkontoret.
Ulvaeus studio på Furillen

Thomsson: "Ett stort genombrott"

Byggnadsnämndens ordförande Lars Thomsson (c) tror att Furillen kommer att bli ett kreativt centrum på Gotland när Björn Ulvaeus bygger sin studio där.

På onsdagen gav byggnadsnämnden postitivt förhandsbesked till Abba-medlemmen Björn Ulvaeus för att bygga en studio på ön Furillen.

– Jag tror att det här är ett väldigt stort genombrott. Det är inte bara Furillen. Jag tror att det är kanon för hela Gotland och den kreativa sektorn att få ett sådant känt dragplåster, säger Lars Thomsson.

Kommunen har arbetat intensivt i det tysta i sju veckor för att behandla frågan om Björn Ulvaeus ska få bygga en studio 50 meter från stranden på ön Furillen.

Furillen hör till de områden där kommunen kan ge dispens från strandskyddet, något som annars länsstyrelsen gör. Men något beslut om dispens fattade inte byggnadsnämnden under onsdagen.

Lars Thomsson tror att nämnden kommer att ge dispens och han tycker inte att de särbehandlat den här ansökan:

– Vi har jobbat på ungefär som man brukar, men vi arbetar mer i det tysta i ett sådant här fall, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".