Byggnadsnämnden

Lickershamn och Ireviken exploateras

Kommunen har tagit första steget mot exploateringen av Lickershamn och Ireviken. Byggnadsnämnden har antagit var sitt planprogram för områdena och de är nu grunden för fortsatt planering.

Tillsammans med utbyggnaden av kommunalt VA till både Lickershamn och Ire så öppnas nu för mer permanentboende och många nybyggen.

I Lickershamn i Stenkyrka planeras för 160 nya tomter. Efter protester mot exploateringen nära naturreservatet vid rauken Jungfrun så har tomterna närmast reservatet flyttats. Och där det finns lämningar från den vikingatida hamnen i Lickershamn får inga nybyggen göras.

Även vid Ireviken i Hangvar har exploateringen begränsats något jämfört med tidigare förslag. Hotellet på klinten har helt strukits och ersatts med vanliga småhustomter, minst 100 meter från klintkanten. Och det ska inte alls byggas på sommarängen vid restaurangen vid Ireviken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista