Nimbus båtfabrik i Visby. Flygbild Gunnar Britse

Nya industrijobb behövs

Gotlands kommun ska nu försöka hitta ny verksamhet till båtfabriken Nimbus lokaler i Visby. Förhoppningen är att även ta vara på kunskaper hos de anställda.

– Målet är att utveckla varuproduktionen på ön. Det är också att stötta de enskilda personer som annars riskerar att hamna i arbetslöshet, säger kommunstyrelsens ordförande Eva Nypelius (c).

Den samordningsgrupp som bildats med anledning av de varsel som lagts inom industrisektorn på ön, har också beslutat att ge Almi i uppdrag att särskilt arbeta med möjligheter att få fram investeringskapital i syfte att underlätta framtida investeringar på ön.

Arbetsförmedlingen har fått i uppdrag att gå igenom utbildningsbehovet för de varslade och att arbeta med utbildningsinsatser på kort sikt.

Tillväxt Gotland har i uppdrag att inventera de gotländska varuproducerande företagen och maskinparker för att skapa ett bättre underlag för samverkan.

I samordningsgruppen för industriutveckling på Gotland ingår kommunen, Tillväxt Gotland, Almi, arbetsförmedlingen, högskolan, länsstyrelsen och de fackliga organisationerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".