Gotlandsbolagets VD slutar

Gotlandsbolagets VD Jan-Eric Nilsson lämnar sin post. Redan på måndag efterträds han av den nuvarande förvaltningschefen Jan-Erik Rosengren som VD för Rederi AB Gotland. Jan-Eric Nilsson har varit VD sedan 1990 och i ett uttalande säger han att bakgrunden till att han slutar är att de långsiktiga mål som attes för koncernen i början av 90-talet är uppnådda. Istället ska Jan-Eric Nilsson bli vice ordförande i styrelsen och ny VD blir alltså Jan-Erik Rosengren.
Idag publiceras också delårsrapporten för Rederiaktiebolaget Gotland. De redovisar en vinst efter finansnetto på 197,5 miljoner kronor för årets första nio månader. Det kan jämföras med en vinst på 61,4 miljoner kronor för motsvarande period i fjol. Rörelseresultatet uppgick till 250 miljoner kronor, jämfört med 16,7 miljoner kronor ett år tidigare. Omsättningen steg från 602 miljoner till 772 miljoner kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista