1 av 2
Sten Tolgfors. Foto: Roger Vikström/Scanpix
2 av 2
Åsa Torstensson. Foto: Marc Femenia/Scanpix

Försvarsministern får underkänt

Mer än var femte kommunpolitiker inom alliansen som svarat på en enkät från Sveriges Radio tycker att försvarsminister Sten Tolgfors ska lämna sin post.

De gotlänningar som svarat på enkäten pekar ut två ministrar som de tycker ska lämna sin post. Den ene är just Tolgfors. Den andra är infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Folkpartiets ordförande på Gotland, Mats-Ola Rödén, är kritisk till både försvarsministern och försvarspolitiken.

Moderaternas ordförande på Gotland, Gustaf Hoffstedt, är kritisk till infrastrukturminister Åsa Torstensson för att färjetrafiken till och från ön inte fått en bättre lösning.

I hela landet är finansminister Anders Borg populärast, 71 procent tycker att han gjort ett särskilt bra jobb. Statsminister Reinfeldt blev tvåa med 60 procent.

Inom alliansen på Gotland är Reinfeldt populärast. Det tycker alla tre som svarat på enkäten. Finansminister Borg får bara beröm av två gotlänningar.

Drygt 1 100 lokala företrädare för de fyra borgerliga partierna runt om i Sverige har fått enkäten och två av tre har svarat.

På Gotland har tre av de fyra svarat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".