Fackla tänds. Foto:Katarina Hedström SR/Gotland

Röda Korset överväger öppna på Gråbo

Chefen för Röda korset på Gotland, Göran Wahlqvist, anser att det är hög tid att myndigheter och organisationer kommer fram till vad de tillsammans kan göra för att händelser likt mordet på nyårsnatten inte skall upprepas.

Svenska Kyrkan och Gotlands kommun arrangerade manifestationen mot våld. Olika organisationer anslöt sig, Brottsofferjouren och Röda Korset till exempel.
Röda Korsets Gotlandschef Göran Wahlqvist säger till Radio Gotland att han funderat på att hans organisation kanske skall vara mer närvarande på Gråbo. 
-Vi har själva inom Röda Korset under fjolåret gjort en liten analys av läget i Visby och ser ”en del saker”, där ungdomar och yngre föräldrar behöver stöd i olika frågor. Gråbo är ett område vi tittat på, säger Wahlqvist. Vi ser utsattheten och att det finns otrygghet, säger han.
-Vi måste se till att vi finns bland dem. Det är möjligt att vi skall öppna något på Gråbo för att finnas bland människorna, säger Göran Wahlqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".