Husbilsparkering. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland

Husbil kan forslas bort

Kommunen kan komma att forsla bort en husbil från en parkeringsplats i Klintehamn. Det svaret får en upprörd husbilsägare som kontaktat kommunen, efter att Gotlandshem flera gånger bett honom flytta sitt fordon.

Kommunens jurist konstaterar att markägaren får begära att ett fordon flyttas efter sju dagar, även om parkering inte är förbjuden på området.

Markägaren kan inte själv flytta fordonet, utan måste vända sig till berörd myndighet, i det här fallet kommunen.

Som vi berättat tidigare är en person, boende i Klintehamn, upprörd för att hans husbil inte får stå på en vanlig parkeringsplats.
Ägaren av husbilen har inte upptäckt någon skylt där det står att man inte får parkera sin husbil där. Husbilen tar heller inte mer plats än en vanlig bil.
Husbilsägaren är mycket upprörd över det brev han fått från Gotlandshem, där han ombeds att omgående ta bort bilen, i annat fall tas kontakt med kommunen för bortforsling.

Klintehamnsbon anser att han är utsatt för förtäckt hot och har skrivit till kommunen och undrat vad de tycker om Gotlandshems agerande. Han har dessutom bett om dispens för att kunna parkera sin husbil.
Han får nu alltså svaret att kommunen kan komma att forsla bort bilen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".