Nu finns en veterinärstation i Hemse

Nu finns det en distriktsveterinärstation i Hemse, som har varit igång några månader.

Den har varit efterfrågad länge, bland annat så har LRF:s avdelningar Hoburg och Fide tidigare skrivit till jordbruksverket och krävt att de skulle öppna en distriktsveterinärstation i Hemse, för att säkra jourverksamheten.

De hoppas på sikt kunna bli tre veterinärer på stationen, i stället för de två som de är idag. Tanken är också att de i framtiden ska kunna ta emot mindre djur på stationen för operationer med mera, men det finns det inget behov av idag, eftersom det finns en privat smådjursveterinär i Hemse.

Anledningen till att det nu startar en distriktsveterinärstation i Hemse är att det inte fanns tillräckligt med privata veterinärer för att jourverksamheten skulle fungera på bästa sätt.

Annika Melin jobbade tidigare som privat veterinär och hon säger att det mot slutet var svårt att få jourverksamheten att gå ihop på södra ön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".