Fortsatta turer kring skolbussar

Kammarrättens dom om gotländska skolskjutsar kan komma att överklagas av Gotlands kommun. I domen fick kommunen avslag på sin överklagan.

Kommunjuristen Patrik Pettersson säger att han fortfarande tycker att det är oklart på vilket sätt Gotlandsbuss lidit skada i upphandlingen.

Han ”håller inte för osannolikt” att kommunen överklagar. Han säger dessutom till Radio Gotland att han tycker att det borde bli aktuellt för kommunen att begära skadestånd av staten - om kommunens upphandling försvåras och fördyras till följd av ärendets hantering i länsrätten.

På fredagen berättade Radio Gotland att Kammarrätten beslutade att avslå kommunens överklagande. Upphandlingen av skolskjutsar på landsbygden skall därmed göras om.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande, moderaten, Lena Celion säger till Radio Gotland att politiker och tjänstemän ännu inte satt sig ned och resonerat om vad som måste ske nu, till följd av det nya läget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".