Owe Järlö Foto: Carolina Bosdotri

Owe Järlö prisad på idrottsgalan

Radio Gotlands sportchef Owe Järlö utsågs på Idrottsgalan i lördags till årets idrottspersonlighet. Enligt motiveringen har Owe  ett sportengagemang som få och är en reporter som använder hela känsloregistret i sina referat och reportage från Gotlands olika sportarenor

”I Owes personlighet finns värme, glädje, kunskap, humor och erfarenhet. Han besitter också en stor portion envishet och vilja, viktiga egenskaper för den som vill vara framgångsrik inom idrottens värld”, heter det vidare i motiveringen.
”I radiorapporteringen vet man aldrig vad Owe tar sig för, men allt gör han med känsla i ton och tilltal, från de högsta av höga tonlägen till det tysta, försiktiga viskandet.

Owe har ett helt oefterhärmligt bildspråk, känt och uppskattat långt utanför Gotlands gränser.
Owe Järlö är helt enkelt en av de största idrottspersonligheterna på Gotland, både i radion och i det verkliga livet”, enligt motiveringen till valet av årets Idrottspersonlighet på Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".