Kommunen söker utländska investerare

Gotlands kommun ska nu ta kontakt med den svenska myndigheten Invest in Sweden för att höra sig för om möjligheterna till ett samarbete gällande utländska investeringar. Invest in Sweden har bidragit till investeringar i alla län utom Gotland.

Chefen för regional samverkan inom ISA, Invest in Sweden agency, kritiserade Gotlands kommun i Radio Gotland på måndagsmorgonen för att den visat så svagt intresse för att samarbeta med den statliga myndigheten.

ISA har sökt upp och hjälpt utländska företag att investera tio miljarder kronor i turistanläggningar i södra Sverige men inte på Gotland. ISA har hjälpt alla län i landet utom Gotland med investeringar.

Men nu säger utvecklingsdirektören på kommunen, Per Lindskog, att kommunen ska kontakta ISA.

– Vi har haft kontakter nu sista dagarna. Om jag ska vara riktigt ärlig så förvarnades vi om att du hade pratat med Invest in Sweden, säger Per Lindskog till Radio Gotlands reporter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".