Skolmat kan bli mer ekologisk

Gotländska elever kanske kommer att få mindre kött och mer gotländska grönsaker framöver. Det kan bli följden om kommunen bestämmer sig för att satsa mer på hållbar utveckling.

En grupp studenter på Högskolan har tittat närmare på den gotländska skolmaten.

De föreslår servering av vegerarisk mat åtminstone tre gånger i veckan, för att spara pengar och för att köttet har stor påverkan på naturen, genom transporte, betesmarker och utsläpp från djuren.

Kommunen bör också ändra sin upphandling av skolmaten, föreslår studenterna.

Kommunen bör öka kraven på andelen ekologisk och närodlad mat och sänka avtalstiden, för att öka flexibiliteten och bättre kunna anpassa till förändringar i omvärlden föreslår studenterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".