Alf J Ehinger. Foto: privat

Sverigeflyg värjer sig från kritiken

Företaget Sverigeflyg tillbakavisar kritiken om att de skulle försvåra granskningen av bolaget. Den omorganisation som gjorts har skett för att utveckla bolagen, säger finanschefen i bolaget, inte för att försvåra insyn.  

I morse berättade vi att den advokat som ska syna bolaget, på uppdrag av länsstyrelsen, tycker att Sverigeflyg försenar och försvårar granskning.

Men finanschefen Alf Ehinger, vid Sverigeflyg, säger att de så gott de kan skickat den information advokaten begärt.

Dessutom anser han att det är advokaten själv som fördröjt det hela, tex dröjde det över en månad innan Sverigeflyg fick första skrivelsen.

Ehinger tillbakavisar också kritiken om att Sverigeflyg skulle försvåra granskningen, genom en omorganisation av bolaget.

-Omorganisationen gjordes för att utveckla bolagen. Enligt våra advokater kan vi inte lämna ut information, från bolag som inte längre är dotterbolag till Sverigeflyg, säger Alf Ehinger, finanschef vid Sverigeflyg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista