Elitkonståkare vill till Slite

IK Graip vill satsa på ett träningsläger i Slite för konståkare på elitnivå, och med en stor is-show för allmänheten nu i sommar.

Ett träningsläger för unga konståkare mellan 7 och 25 år vill IK Graip ha i Slite ishall i sommar, med åkare och tränare på landslagsnivå.

Det började med att klubben lade ut en annons på konståkningsförbundet hemsida - och fick napp! En tränare i Göteborg som var intresserad tog kontakt. 

Det som är nytt jämfört med andra svenska läger är att man planerar en stor is-show för allmänheten och aktiviteter för föräldrar. Den totala budgeten är beräknad till 830 000 kronor och det mesta räknar man med att få in av deltagarna, men man ansöker samtidigt om ett bidrag från kommunen på 89 000 kronor - bland annat eftersom lokalkostnaderna är dyra i Slite, och då handlar det inte om ishallens hyra utan kommunens lokaler. Och så hoppas Fredrik Malmqvist att det här kanske kan bidra till att öka intresset för konståkning bland gotlänningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista