Björn Ulvaeus. Foto: Leif R Jansson/Scanpix.

Björn Ulvaeus får bygga på Furillen

Nu är det klart med flera nya byggnader på den södra delen av Furillen i Rute, där man ska ägna sig åt musik, konst och arkitektur.

I går onsdag fick musikern och Abba-medlemmen Björn Ulvaeus bygglovet för att bygga en studiobyggnad på Furillen. Förutom studion ska det finnas logement med övernattningsmöjligheter för tolv personer.

Björn Ulvaeus säger att han i slutfasen av skrivandet av en musikal eller film gärna vill dra sig undan där man får vara i fred och i en miljö som lånar sig till tänkande och kreativitet. Han hoppas att man i framtiden kommer att tala om musikaler, filmer, sånger och romaner som kom till på Furillen. Förhoppningen är att Ulvaeus studio ska stå klar efter sommaren.

Då efter sommaren ska också en annan byggnad stå klar, ”Kulturkuben”, dit konstnärer, artister och författare ska få bo och arbeta i samband med projekt. Bakom huset står industriföretagaren och entreprenören Mikael Blomqvist från Karlskrona.

Sedan tidigare har den Eskilstunabaserade arkitektfirman AQ Arkitekter fått bygglov för ett kontor som ska ligga tillsammans med Ulvaeus studio och Kulturkuben.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".