Stora temperaturskillnader för badare

De badprover som miljö- och hälsoskyddskontoret tog förra veckan visar att det gotländska badvattnet är bra, men att det finns alger i vattnet från Fårö i norr och ner till Gotlands södra stränder.
Algförekomsten kan snabbt förändras beroende på vindar och strömmar. Enligt informationscentralen visar dagens första satellitbild att kraftigare blomning syns vid Gotlands västkust, men att moln stört tolkningen direkt norr och öster om Gotland. En bit ut ost-sydost om Gotland syns dock kraftig blomning i stråk som går vidare över mot den litauiska kusten. Områden med svagare blomningar syns söder om Gotland. Det är också stor skillnad på badtemperaturen varmast 22 grader uppmättes bland annat i Ihreviken och vid Åminne. Däremot var det bara 7 grader vid Norderstrand och Kallbadhuset i Visby. Miljö- och hälsoskyddskontoret kontrollerar regelbundet badvattnet vid ett trettiotal platser runt ön.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".