Anställningsstopp för svenska försvaret

Sedan veckan innan midsommar är det anställningsstopp, resestopp, inköpsstopp och övertidsstopp inom hela försvarsmakten. Orsaken är att försvaret under det kommande budgetåret ska spara 300 miljoner kronor.
Enligt Bengt Jerkland som är chef för Gotlands militärdistrikt innebär sparkraven inte att någon inom försvaret på Gotland kommer att sägas upp, eftersom uppsägningar inte skulle medföra några kortsiktiga ekonomiska vinster. Stoppen ska vara fram till första september och efter det ska alla försvarsenheters halvårsredovisningar gås igenom och skulle sparkraven hålla i sig även i höst kan det på Gotland handla om att vissa nyanställningar inte blir av och att verksamheten kan räkna med neddragningar. Men anledningen till besparningarna är inte dålig ekonomi hos försvarsmakten menar Bengt Jerkland. - Det är statsfinanserna som gör att ALLA myndigheter måste spara pengar. Försvaret har god ekonomi.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".