Får inget dagis på eftermiddagen

Dagis enbart på förmiddagen - det kan bli verklighet för barn som går 15 timmar i veckan på förskolan Draken i Dalhem. Mamman Janica Sörestedt är kritisk.

Det är barn till arbetslösa, studerande eller barn som fått syskon och där föräldern är hemma som har rätt till 15 timmar i veckan.

Föräldrarna till barnen tycker det är en klar försämring med dagis bara på förmiddagen, och i ett brev till Barn och Utbildningsnämnden protesterar de.

I kommunens inskrivningsregler står det att tiden ska fastställas i varje enskilt fall med utgångspunkt för hur det ser ut för varje barn. Det talas också om att förskoleverksamheten ska ske i dialog med hemmen.

På barn och utbildningsförvaltningen säger Mats Hanell som är, förskole- och grundskolechef, att han förstår föräldrarna, men att förvaltningen kommer att styra än mer framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".