"Gör Fårö till exklusivt matreservat"

Fårö borde bli ett eget litet matreservat med egen livsmedelsproduktion av traditionella metoder och produkter från Fårö, tycker matredaktör.
Det är Håkan Larsson, tidigare chefredaktör för tidningen allt om mat, med rötter på Fårö som tycker att Fårö skall satsa på exklusivt egen förädling av mat, eftersom storskaligt jordbruk inte är lönsamt på Fårö. Han säger att storskaligt lantbruk inte är lönsamt för Fårös bönder. Istället borde Fårö satsa på produktion av egna lamm, säd, potatis, ja alla möjliga produkter som också slaktas och förädlas på ön. Det skall sen säljas till exklusiva restauranger och livsmedelsaffärer som är beredda att betala mer för bra kvalité, enligt Håkan Larsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".