Högskolan hanterar trakasserier dåligt

Högskolan på Gotland får kritik av Sveriges Förenade Studentkårer, SFS för bristande förståelse vad det gäller att hantera kränkningar och trakasserier.
Det är efter en undersökning som SFS gjort av 39 av landets högskolor och universitet som man slagit fast att arbetet med diskrimineringsfrågor och likabehandling inte tas på allvar. I högskolans dokument står det att en konflikt bör försöka lösas mellan de inblandade parterna, och på Sveriges Förenade Studentkårer menar man att det är ett synsätt som fokuserar alltför mycket på enskilda personer och inte de maktstrukturer som skapar problemen. Konflikter handlar inte alltid om att två likställda parter som kommit på kant med varandra, utan att en person kan bli offer för en överordnad som utnyttjar sin position menar SFS På högskolan tycker man kritiken är lite olycklig eftersom man faktiskt håller på att arbeta med att utvecka en ny policy för diskriminering och likabehandling. Men Magnus Gille, Högskolan på Gotlands informatör, säger att det ändå är bra att verksamheten utvärderas och att det är viktigt att man har handlingsplaner för att hantera problem som kan uppstå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".