Åtalad för mord för Terra Nova-skotten

Den man som avlossade ett skott mot en annan man på Terranova tidigare i somras, har nu åtalats för försök till mord. Hans fru är också åtalad
Det var i slutet av juni som skottdramat ägde rum, sent en lördagkväll på Terra Nova. Framåt midnatt ringde den åtalade, en 36-årig man, på hos en bekant och när mannen som bodde i lägenheten, en 33-åring, öppnade, riktade 36-åringen pistolen mot 33-åringens huvud och sköt. Men 33-åringen hann knuffa till 36-åringens arm, och skottet träffade i axeln i stället för huvudet. Samtidigt stod 36-åringens fru gömd bakom dörren, och rusade fram och skrek att hon skulle döda 33-åringen. Hon fortsatte att hota honom, ända tills ambulansen kom för att hämta honom. De är nu båda åtalade för försök till mord. Kvinnan är också åtalad för ett annat brott - ofredande och olaga hot. Detta sedan hon hotat en annan kvinna, spottat på henne och kallat henne hora. Rättegång hålls torsdag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".