Kurt Hallbom chef för Visbyslakteriet. Foto: Andreas Hedfors/SR Gotland

Bättre hygien på Visbyslakteri

Scans slakteri i Visby har ryckt upp sig rejält vad gäller hygienen. Efter skarpa påpekanden från Livsmedelsverket har slakteriet satt in extra åtgärder som gett goda resultat.

För några år sen krävde Livsmedelsverket slakteriet på pengar för att nästan varannat av de omkring 600 djur som slaktas varje dag hade avföring på sig.

Sedan dess har slakteriet satt in extra kontrollpersonal, utrustning och nya rutiner, berättar slakterichef Kurt Hallbom, och numera är bara ett fåtal djur per dag förorenade.

Slakteriet i Visby har de senaste månaderna fått fyra hygienanmärkningar som Livsmedelsverket betecknar som allvarliga, men verkets regionchef Henrik Björnfot säger att han litar på att slakteriet rättar till det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".