1 av 2
Högskolan på Gotland. Foto: Jonas Neuman/SR Gotland.
2 av 2
Hans Svensson i högskolans rekryteringsgrupp. Foto: Jonas Neuman/SR Gotland.

Fortsatt sökande efter högskolerektor

Högskolan på Gotland har ännu inte hittat en efterträdare till rektorn Leif Borgert som gick i pension i höstas. Den främsta orsaken är att ingen av de kandidater som varit intressanta har varit beredda att flytta till Gotland.

Högskolan vill att rektorn ska finnas på plats på ön från måndag till fredag.

Idag kommer tre nya kandidater till jobbet till ön, och Hans Svensson som är med i den grupp som arbetar med att hitta en ny rektor är hoppfull och tror att de ska kunna anställa en ny rektor redan till sommaren.

Högskolan började själva söka en efterträdare till Leif Borgert redan ett år innan han gick i pension. När det misslyckades anlitade de en konsult som tog fram fyra kandidater. Men alla fyra föll bort av olika skäl.

Idag ska lärare, studenter och rekryteringsgruppen träffa tre nya kandidater. Fastnar de för någon av dem är det upp till högskolans styrelse att välja mellan den tillförordnade rektorn Karin Bengtsson som också vill ha jobbet eller någon av de nya kandidaterna. Beslutar det gör regeringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".