Stor uppslutning vid manifestation

1 350 personer deltog i manifestationen mot kommunens nedskärningar inom skola, fritis och barnomsorg som hölls i Visby på lördagen.

De hade räknat med 500-600 deltagare, enligt Jan Rehn som är ombudsman på fackförbundet kommunal som ordnat manifestationen. De fick också stöd av organisationen föräldraupproret.

Barn, föräldrar, lärare, barnskötare och förskollärare och även far- och morföräldrar deltog i manifestationen för att protestera mot att kommunen har varslat 109 barnskötare om uppsägning.

– Att säga att inte det här kommer att märkas är ett slag i ansiktet på oss, säger barnskötaren Monica Holm som arbetat sen 1981 inom kommunen.

Med så lång anställningstid kommer hon inte att beröras av varslet, men när hennes tjänst försvinner så kommer hon att ta jobbet från någon med kortare anställning. Det samma gäller ett stort antal barnskötare som arbetat länge inom kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista