Södertorg i Visby. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland.

Fullmäktige beslutar om p-avgifter

När Gotlands politiker i kommunfullmäktige samlas under måndagen på Suderbys ska de bland annat besluta om att satsa pengar på att bilda Stiftelsen Bergmancenter på Fårö. De ska också besluta om hur dyrt det ska vara att parkera i Visby.

I områdena närmast utanför Visby innerstad är förslaget att det ska få kosta högst fem kronor per timme att parkera - men tekniska nämnden får besluta om lägre avgift på vissa platser. Att parkera ett helt dygn ska kosta högst 35 kronor.

Kommunstyrelsen föreslår också att boendeparkering ska införas för de som är skrivna på en fastighet i innerstaden. En månads parkering ska då kosta 250 kronor och ett helt år 2 500 kronor. Men det blir inga särskilda parkeringsplatser för boende.

Politikerna ska också besluta om några förslag från oppositionen - bland annat socialdemokraterna som är emot lättdrycker på äldreboenden och vänsterpartiet som vill ha bättre busstrafik till Visby hamn.

Fullmäktige ska också besluta om ett medborgarförslag om att komunanställda måste vara skrivna på Gotland och ett om att kommunen inte ska köpa färdiglagad mat från fastlandet.

Vill du höra vad som händer på fullmäktige kan du lyssna på Radio Gotlands webbsändning med start klockan 13.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".