Protest mot ny IT-organisation

Personal vid Fårösundsskolan protesterar mot att IT-organisationen i kommunen ska förändras. Istället för vissa lärare som kan hjälpa till med reparationer och uppgraderingar av datorerna, ska det hela skötas av en central service-organisation.
Den nya centrala organisationen ska sköta alla dataservrar. Men datorerna i skolorna börjar bli åldersstigna och behöver mycker service och reparationer och ska skolan köpa tjänsterna så blir det mycket dyrare än kompensationstimmarna till datakunniga lärare, anser personalen i Fårösundsskolan. Det kan också bli svårt att få hjälp med att lägga upp nya användarkonton, hjälpa till med bortglömda lösenord och annat som behöver göras, befarar personalen. Och om IT-pengarna tar slut kan det betyda att trasiga datorer, nätverk och annat måste stå oanvändbara tills nya pengar kommer. Personalen vid Fårösundsskolan kräver därför att beslutet rivs upp och att de lokala datateknikerna blir kvar så att de även i framtiden kan hjälpa till med lösenordsbyten och annan dataservice i skolorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista