Privatiseringar oroar socialdemokrater

När de gotländska socialdemokraterna i dag  samlas till årsmöte kommer framförallt privatiseringarna  att diskuteras.

Av de elva motionerna handlar tre om privatiseringar.

Socialdemokraternas årsmöte hålls i Ljugarn och leds av förre talmannen Björn von Sydow. Av årsmöteshandlingarna framgår bland annat att antalet partimedlemmar minskat med över 200 personer. Socialdemokraterna har i dag nära 1 000 medlemmar på ön.

Tre motioner behandlar privatiseringarna. Gruppen socialdemokratiska idébärarna vill att privatiseringarna inom den offentliga sektorn ska ses ur ett helhetsperspektiv och förses med en konsekvensanalys.

Tingstäde Stenkyrka s-förening tycker att inte att kostnaderna mellan privata och kommunala skolor är rättvisande och vill att beräkningarna görs om.

Även socialdemokraten Bengt Blomberg har skrivit en motion som handlar om att partiet måste värna välfärden och stoppa privata vinstintressen framför en fördelningspolitik.

S-kvinnorna vill också att partiet på Gotland ska verka för varannan kvinnornas och ha varannan man, varannan kvinna på valsedlarna, i styrelser och nämnder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".