Stopp för trädfällning i Klinte

Det blir ingen fortsatt fällning av de gamla träden vid kyrkogårdsmuren i Klinte - en fällning som upprört boende i området.
I veckan började nämligen arbetet med att restaurera muren kring kyrkan och då sågades också tre gamla träd ner. Varje år renoveras gamla kyrkogårdsmurar runt om på ön. Den här sommaren är det muren vid Klinte kyrkogård som skall fixas till. Putsen har under åren blivit allt för dålig och nu skall det göras en ny fin kalkmurad stenmur. En halv miljon kronor kommer från Länsstyrelsen kulturmiljövård. Men för att den nya muren skall bli verklighet behöver en del träd bort, två lindar och en kastanj. Träden är gamla, i vissa fall ruttna och rötterna hotar muren, säger kyrkoantikvarien Joakim Hansson. Efter protester blir det nu en begräsning av trädfällningen. Nya träd ska planteras, men inte lika nära muren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".