Furillen

Hellström erbjuder naturreservat

Entreprenören och fastighetsägaren Johan Hellström på ön Furillen, erbjuder kompensation till Naturvårdsverket för att Abba-stjärnan Björn Ulvaeus planerade musikstudio ska kunna byggas.

För att Naturvårdsverket ska lägga ned sin överklagan av byggplanerna, erbjuder sig fastighetsägarna att rätta till alla formella fel som begåtts i processen och att upplåta en stor del av Furillen till naturreservat.

Det skriver Johan Hellström i ett brev till bland andra Naturvårdsverkets generaldirektör, länsstyrelsen och näringsminister Maud Olofsson.

Johan Hellström säger sig vara beredd att rätta till de fel som begåtts i processen och erbjuder bland annat att ett 130 hektar stort område på ön ska göras till naturreservat som kompensation för det intrång i strandskyddsområde som nybygget skulle utgöra.

Hellström och Ulvaeus tycker också att det är rättsosäkert att Naturvårdsverket överklagat det här bygget. men inte de två andra strandskyddsdispenser som getts i närheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".