Sopavtal kan bli dyr för kommunen

Gotlands kommuns avtal om soptransporter till Norrköping löper inte ut samtidigt som avtalet om sopförbränning med Sydkraft. Det påpekar kommunens revisorer efter en granskning av avfallshanteringen i kommunen.
Om avtalet med Sydkraft i Norrköping inte förlängs, sitter kommunen bunden i ett avtal för transporterna under fyra månader framgår det av revisionsrapporten. Revisorerna konstaterar att Gotland har en speciell situation när det gäller sophanteringen, men under senare år har återvinningen av soporna ökat vilket innebär att mindre sopor hamnar på tippen. Sophämtningen är ganska dyr för hushållen på Gotland och även om det inte blir någon taxehöjning de närmaste åren, kommer sophanteringen ändå att bli mer kostsam i framtiden. Revisorerna konstaterar att det finns många frågor att lösa för att avfallsverksamheten ska fungera i framtiden på Gotland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".