Fårö

Wim Wenders till Bergmanveckan

Den tyske regissören Wim Wenders är årets internationella gäst under Bergmanveckan på Fårö. Dessutom medverkar skådespelerskan Gunnel Lindblom samt Ingvar Carlsson, som är nyvald ordförande i Stiftelsen Bergmancenter på Fårö.

Wim Wenders har bland annat regisserat filmerna ”Den amerikanske vännen” och ”Himmel över Berlin”. Han kommer bland annat att visa sin senaste film ”Palermo Shooting” som tävlade i Cannes förra året. Som sin Bergmanfavorit har Wenders valt ”Det sjunde inseglet”.

Wim Wenders blir också den förste att hålla en föreläsning för unga filmare och filmstudenter vilket är ett nytt initiativ inom ramen för Bergmanveckan.

Bergmanveckan invigs traditionsenligt i Fårö kyrka 23 juni.

I år bryts den klassiska musiktrenden då det blir musik av en modernare Bergmanfavorit, det vill säga Kurt Weill, framförd av Jan Lundgren, Georg Riedel och Sarah Riedel. Det är i år sjätte omgången av Bergmanveckan som arrangeras av Stiftelsen Bergmancenter på Fårö, Film på Gotland, Fårö Framtid, Högskolan på Gotland och Göteborg International Film Festival.