Får sitta två timmar i skolbussen

Hablingbo skola lades ner i juni. Det innebär inte bara att de omkring 50 barnen måste börja i en ny skola - det innebär också att deras resetid till skolan fördubblas. Några skolbarn måste nu åka buss nära två timmar om dagen.
I och med skolstarten har reserutten för skolbussen förändrats rejält i Hablingbo och socknarna däromkring. Nu startar en tur vid Stenstugu i Hablingbo, den forsätter mot Silte, vänder söderut förbi Hablingbo och går ut på Näs för att sedan köra upp mot Havdhem. Turen startar klockan 07.00 och är inte i vid skolan förrän tio i åtta. Susanne Ahlin i Hablingbo har fyra barn som åker med skolbussen. De två yngsta har ännu inte fyllt sex år och den äldsta är tolv Det är kanske inte omöjligt att barnen i Hablingbo får en egen buss och inte behöver åka ut på Näs. För Tommy Asplund på Högbyskolan i Hemse, som jobbar med skolskjutsarna för hela södra Gotland, har fått mycket kritik för de nya bussturerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".