TYNGDLYFTNING

Visby AK klara för SM-final

Under lördagen avgjordes den fjärde och sista omgången i elitserien i tyngdlyftning. För Visby Atletklubb var det viktigaste att alla lyftare i laget gjorde ett resultat. Så blev det också även om det såg mörkt ut för Viktor Hovlid till att börja med, både i ryck och stöt.

Den fjärde omgången i elitserien i tyngdlyftning avgjordes i bland annat i Visby under lördagen. För Ulf Stillman, tränare i Visby AK var det viktigaste att alla fick ett resultat:
- Bara alla får ett resultat så skall det vara klart för SM-final, sa Stillman.

Alla fick tillslut ett resultat, trots att det såg mörkt ut för Viktor Hovlid som missade sina två första försök i ryck och stöt, men tog det i sista försöket.
- Väldigt skönt, det såg lilla ut först men han visade lite jävlaannamma och klarade det i sista försöket, sa Ulf Stillman.

Resultatet innebär att Visby AK troligen slutar 3 i elitserien vilket innebär att man blir ett av fyra lag som går till Sm-final.

Bäst i Visby AK

1. Viktor Hovlid, 269 kg
2. Oskar hansson, 240 kg
3. Fredrik Svensson, 220 kg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".