Wisab vill bygga ägarlägenheter på Öster

Det kan bli så kallade ägarlägenheter på översta våningen i i det hus som planeras vid gamla brandstationen på Östercentrum.

Det säger Håkan Ohlsson på byggföretaget Wisab.

Från och med 1 maj blir det möjligt att bygga ägarlägenheter i Sverige.

Systemet är vanligt i en del andra europeiska länder och innebär att den som köper en lägenhet får förfoga över sin lägenhet mer självständigt än i en bostadsrättsförening. Bland annat får man hyra ut den utan tillstånd, och också sälja till vem man vill utan prövning från någon styrelse.

Enligt tidningen Dagens industri har Lanmäteriet fått in ansökningar från flera håll i landet, bland annat från Gotland.

Håkan Ohlsson på  Wisab säger till Radio Gotland att han först anmälde att han tänkte bygga ägarlägenheter på Snäck intill de hus som tidigare finns där, men att han ändrat sig eftersom han inte tror att det blir bra med olika ägandeformer på samma tomt. Däremot tror han att kvarteret Dovhjorten lämpar sig bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".