Lägenhetshotell anmält som svartbygge

Nu har en hyrestvist i Fårösund fått sin lösning. Men hyresgästföreningen är fortfarande kritisk till att bostäder görs om till lägenhetshotell.
En kvinna som blivit uppsagd från sin lägenhet i Fårösund för att värden håller på att göra om fastigheten till lägenhetshotell, ska nu bli erbjuden en ersättningslägenhet i Fårösund. Det har hyresvärden och kvinnan kommit överens om efter ett möte i hyresnämnden. Om kvinnan accepterar den nya lägenheten så är den tvisten över. Men Hans Gärdeklev vid Hyresgästföreningen är fortfarande mycket kritisk till att fastigheten med sex lägenheter håller på att förvandlas till lägenhetshotell. Ägaren till huset har inte ansökt om byggnadslov och förändringen av huset har anmälts som svartbygge. Stadsarkitektkontoret kommer nu att besiktiga huset och se om det rör sig om olovlig ombyggnad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".