1 av 2
Socialdemokraternas tåg genom Visby leddes av Margareta Carlström-Nilsson. Foto: Jonas Neuman/SR Gotland
2 av 2
Socialdemokraterna på Östercentrum i Visby. Foto: Jonas Neuman/SR Gotland
visby

Socialdemokraterna lockade 150

Drygt 150 personer deltog i Socialdemokraternas förstamajdemonstration i Visby. Slagorden på banderollerna var ”Jobben först” och ”Stoppa nedläggningen av Sverige” - men där fanns också plakat som protesterade mot uppsägningarna inom skola och barnomsorg.

Efter demonstrationståget samlades de på Östercentrum för att lyssna på huvudtalaren, fackförbundet Handels ordförande Lars-Anders Häggström, vars tal handlade mycket om traditionella frågor som jobb, a-kassa och sjukförsäkring. 

I eftermiddag demonstrerar Socialdemokraterna också i Rute. Där talar förutom Lars-Anders Häggström också Hanna Westerén, som är socialdemokraternas gotländska kandidat i europaparlamentsvalet.

Vänsterpartiet har sitt förstamajfirande i Almedalen på eftermiddagen. Där talar deras gotländska kandidat i sommarens europaparlamentsval Sara Högelius och kommunpolitikern Brittis Benzler.

Dessutom demonstrerar under eftermiddagen Syndikalisterna i Visby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".