Gotland tappar i näringslivslista

Gotlands kommun ligger fortfarande långt ner på Svenskt Näringslivs lista över kommuners företagsklimat. Av landets 290 kommuner hamnar Gotland på plats 235, en försämring med fyra placeringar sedan mätningen förra året.

- Det arbete som kommunen och Tillväxt Gotland har inlett för att förbättra företagsklimatet har således ännu inte gett något resultat, säger Anders Thomasson, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Ettan på Svenskt Näringsliv över kommunernas företagsklimat är Solna.
- Solna toppar rankingen tack vare politisk vilja och ambition som avspeglar sig i snabb och företagsvänlig service, kommenterar Carolina Brånby som är ansvarig för Svenskt Näringslivs arbete med lokalt företagsklimat.

Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat baseras främst på enkätsvar från totalt 35 000 företag i alla sveriges 290 kommuner, men också på statistiska fakta från SCB, Statistiska Centralbyrån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista