Åtal mot två misstänkta i muthärvan

Idag väcktes åtal mot två anställda inom Gotlandsbolaget som är misstänkta för grovt mutbrott. Det är en chefstjänsteman i 60-årsåldern som suttit häktad sedan i maj, som misstänks ha tagit mutor på elva miljoner kronor, och en yngre tjänsteman i lägre befattning som ska ha fått del av den summan.
dag väcktes åtal mot två anställda inom Gotlandsbolaget som är misstänkta för grovt mutbrott. Det är en chefstjänsteman i 60-årsåldern som suttit häktad sedan i maj, som misstänks ha tagit mutor på elva miljoner kronor, och en yngre tjänsteman i lägre befattning som ska ha fått del av den summan. Det är i samband med leveranser från det finska varvet Wärtsilä och Rolls Royce dotterbolag i Kristinehamn som mutorna ska ha betalats. - Det är oerhört allvarligt, eftersom det sätter konkurrensen ur spel, vilket i slutänden drabbar konsumenten, säger ekobrottsåklagare Christer Krantz. Rättegång hålls den 8 september. Rederi AB Gotlands vd Jan-Erik Rosengren säger att bolaget inte drabbats ekonomiskt, vad man kan se hittills, och att man sett över sina upphandlingsrutiner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".