JK nöjd med länssstyrelsen

Justitiekanslern, JK, riktar ingen kritik mot länsstyrelsen efter den inspektion av myndigheten som gjordes i våras. Men han har synpunkter på att vissa handlingar blivit liggande FÖR länge.
Det var i maj i år som justitiekanslern Göran Lambertz inspekterade länsstyrelsen på Gotland under en dag. Han påpekar att inspektionen skett under endast en dag och att han under den tiden bara kan skaffa sig en liten bild av verksamheten. Men med det han sett, är han i stort sett nöjd. Han har dock vissa synpunkter på att många gamla ärenden, framförallt på naturvårdsenheten, blivit liggande alltför länge. De äldsta ärendena var från 1977, dvs mer än 25 år gamla. Och trots att ingen hänt i ärendena har de ändå inte avslutats. Här tycker JK att ärendena borde ha avslutats tidigare. I ett fall har JK också synpunkter på länsstyrelsens avdelning för social omvårdnad. I ett ärende har viktiga tjänsteanteckningar förts i kanten när de borde ha resulterat i en ordentlig skrivelse. Men inte heller här uttalar JK någon kritik utan nöjer sig med ett påpekande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".