Ny produkt på gång till Visby

En ny produkt av uppfinnaren Håkan Lans kan rädda jobben på Flextronics i Visby. Det är ett nytt och unikt positionssystem för fartyg och flygplan som nu skall ut på marknaden.
Tillverkningen kan förläggas i Flextronics-fabriken i Visby. Systemet, som är unikt, kommer att kunna användas på världens alla flygplan och fartyg. Det är, enligt uppgift, vida överlägset och säkrare än alla nuvarande system. Systemet är framtaget av den berömde uppfinnaren Håkan Lans. Det är han som bland annat har uppfunnit datamusen och färgsystemet i datorer. Företaget CNS System AB arbetar med Håkan Lans uppfinningar. Man jobbar med bland annat det nya positionssystemet. CNS har tidigare produkter inom sin flygdivision på Flextronicsfabriken i Visby. Man säger på CNS att systemet nu skall ut på den stora marknaden och att Visbyfabriken är intressant för tillverkning av deras produkt. Verkställande direktören på CNS Stefan Nilsson säger att deras företag är ett utvecklingsföretag. De förhandlar nu med Vlextronics om tillverkning av CNS produkter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".