Kritiserad chef slutar

Christine Edström slutar som förvaltningschef på stadsarkitektkontoret från den 1 oktober, meddelar Gotlands kommun i ett pressmeddelande. Hon blir istället projektledare för översyn av gemensamma administrativa resurser inom kommunen.
Christine Edström har meddelat byggnadsnämndens arbetsutskott och kommunstyrelsens ordförande att hon anser det lämpligt att sluta i samband med det förnyelsearbete som ska påbörjas inom stadsarkitektkontoret. Kommunledningen beklagar djupt, men säger sig samtidigt ha full respekt för Christine Edströms beslut att inte fortsätta sitt arbete som förvaltningschef. Christine Edström, har haft sitt nuvarande arbete sedan april 1996. I vintras kritiserade fackförbunden SACO och SKTF kommunledningen, för att Edström fått sin chefstjänst förlängd utan mbl-förhandling. De fackliga organisationerna hade också en hel del kritik mot hennes sätt att sköta chefsjobbet. En tillförordnad förvaltningschef kommer att utses under tiden som en ny chef för stadsarkitektkontoret rekryteras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".