Studentbal skapar trafikproblem

Redan vid 13-tiden på söndagen var det trafikproblem i Visby på grund av den studentbalskortege som åker från Säve på eftermiddagen. Polisen uppmanar bilister att inte försöka ta sig längs Allégatan.

Säves avgångsklasserna på Säve kör sin studentbalscortege från Säveområdet ner till Almedalen, via Söderport. Längs Allégatan är det fullt av parkerade bilar och polisen säger att det inte går att köra alls och därför uppmanar polisen bilister att INTE försöka ta sig längs Allégatan.

De mellan 300 och 400 ekipagen startar från Säveområdet vid 14-tiden och det sista ekipaget når Almedalen vid 16:30. Polisen uppmanar bilister som ska till färjan att köra via Visbyleden.

Studentbalscortegen kör: Säve - Kolonigatan - Södervärnsskolan - Stenkumlaväg - Gutevägen - Visborgsgatan - Byrumsgatan - Söderväg - Söderport - Kommendantbacken - gamla fängelset - Skeppsbron - Almedalen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista