SSU uttrycker vrede över attentat

Attentatet mot Sveriges utrikesminister Anna Lindh har väckt starka reaktioner runt om i landet. SSU på Gotland uttrycker i ett pressmeddelande sin vrede och djupa sorg över det som hänt Anna Lindh.
Händelsen är ett kraftigt slag mot demokratin, konstaterar SSU. I nuläget är det viktigare än någonsin att kämpa för demokratin, det vill säga människors rätt att vara sig själva och uttrycka sina åsikter utan att bli hotade eller misshandlade, anser SSU Gotland, som fördömer alla typ av våld och uppmanar alla att rösta i EMU-frågan på söndag. Anna Lindh har under många år varit en välkänd profil under politikerveckan i Almedalen i Visby på somrarna. Där har hon och alla andra politiker rört sig fritt bland allmänhet och media och utländska journalister har ofta häpnat över hur tillgängliga svenska politiker är. Anna Lindh har opererats under många timmar ikväll och inatt och enligt de senaste läkarbulletinerna från Karolinska sjukhuset är hennes tillstånd något förbättrat, men fortfarande kritiskt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".