Rederiledningen i förhör

Idag fortsatte rättegången mot den mutmisstänkte chefen vid Gotlandsbolaget. På förmiddagen vittnade bolagets förre direktör och nuvarande styrelseordförande Jan-Erik Nilsson. Lugnt och sakligt gav han sin syn på att en av hans anställda tagit emot 20 miljoner kronor vid sidan sitt ordinarie arbete.
Att den mutmisstänkte inte berättat att han tagit emot pengar, det tycker Nilsson är helt oacceptabelt. Han sa vidare att bolaget borde kännt till de här pengarna som betalats ut men att det inte förekommer några rederirabbatter som det tidigare talats om. Han har inte heller hört talas om den anställdes företag i Singapore. Bara det faktum att rättegången hålls, anser han har skadat bolaget. I eftermiddag fortsätter vittnesförhören i muträttegången kring Gotlandsbolaget. Nuvarande vd:n i bolaget Jan Erik Rosengren, två representanter från Rolls Royce och försäljningschefen i det finska Wärtsilä ska höras. Klart är nu också att den huvudmisstänktes bolagskompanjon i det Singaporeregistrerade företaget kommer till rättegången. Han kommer att höras imorgon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".