Maggan Jonsson i Klinteskolan.

Rektorer positiva till omdömen

De skriftliga omdömen för alla grundskoleelever som infördes i höstas har kritiserats för att likna betyg. Men en undersökning som Ekot har gjort visar att många rektorer ändå är nöjda med omdömena.

Det var i höstas som skolreformen genomfördes. De skriftliga omdömena har kritiserats hårt bland annat för att de skriftliga omdömena är för betygsliknande. Men en undersökning som Sveriges radio Ekot gjort visar att 90 procent av rektorna som svarat på deras enkät tycker att de skriftliga omdömena är bra. Däremot anser nästan 70 procent av de att det hela genomfördes för snabbt.

Maggan Jonsson som arbetar på Klinteskolan har gett skriftliga intyg till sina elever i första klass. Även om det var knappt om tid och otydliga regler när de skriftliga omdömena först skulle skrivas, så tycker hon att det har sina fördelar. Det blir mer tydligt hur varje elev ligger till och om de når målen. Det negativa är att det inte finns lika mycket tid till den pedagogiska planeringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".