Över 1 000 evenemang i Almedalen

Programmet för Almedalsveckan 28 juni till 4 juli är nu klart. Det innehåller i år 1 040 programpunkter, mot 660 förra året.

Kommunens arbete med programmet för Almedalsveckan försenades i år på grund av tekniska problem.

Alla arrangemang och bokningar har fram till idag kontrollerats och det slutar alltså med en rekordnotering.

Almedalsveckan har vuxit rejält de senaste två åren: 2008 innehöll veckan 662 evenemang och 350 arrangörer deltog. Almedalsveckan 2007 innehöll 462 evenemang och 225 arrangörer deltog.

- Vi trodde inte att ökningen skulle bli så stor i år på grund av det ekonomiska läget i Sverige men det har ju visat sig vara tvärtom. Våra rekordmånga evenemang visar att arrangörerna tycker att detta är både ett kostnadseffektivt och trevligt sätt att mötas på, säger Karin Lindvall, projektledare för Almedalsveckan.

Miljö och klimat är det dominerande ämnet under årets Almedalsvecka, följt av vård/omsorg, näringsliv, barn/ungdom samt sysselsättning/arbetsmarknad.

 Årets invigning den 28 juni har internationellt tema och gästas bland annat av Norges tidigare statsminister Gro Harlem Brundtland, Mary Robinson som var Irlands första kvinnliga president och EU-kommissionären Margot Wallström.

Totalt uppskattas antalet deltagare under veckan till cirka 7 500 personer.